5 hjemmegym, tips og inspirasjon

5 hjemmegym, tips og inspirasjon

Ida Perez
08. mar 2021 | 8 min lesetid

5 hjemmegym, tips og inspirasjon

VIDEO, Inspirasjon til 5 hjemmegym

Helse er i fokus mer enn noen gang! På grunn av COVID-19 har mange begynt å trene hjemme og oppdaget gleden og hvor viktig det er å holde seg i form for å opprettholde livskvaliteten. Friluftsliv og utetrening er omfavnet av nordmenn. Mange savner styrketreningen og muligheten til å løpe på tredemølle eller sette seg på spinningsykkel. Fordelen med å være medlem på et treningssenter er klar, sosial omgang og mange treningsmuligheter.Det ene behøver ikke erstatte det andre, ja takk - begge deler. Hjemmetrening gjør at du kan trene når det passer deg og tilgjengelighet gjør det enklere å opprettholde gode treningsrutiner for hele familien. Å investere i et hjemmegym står for mange høyt oppe på prioriteringslisten for å styrke mental og fysisk helse i alt som skjer rundt oss uansett hvor i livsløpet du befinner deg. Forskning viser at det aldri er for sent å begynne å trene. Nordmenn er vant til gode og varierte treningsopplevelser fra treningssenter og har forventninger om samme gode kvalitet på treningsutstyr hjemme. Vi gir deg inspirasjon på hvordan et treningsrom i hjemmet, hytta eller fritidsbolig kan se ut. Gjør plass på soverom, kjeller, garasje eller har du ekstra plass på hjemmekontor eller annet oppholdsrom. Vi har satt sammen 5 hjemmegym for inspirasjon, enten det er ditt første skritt inn i et sunnere liv, eller du allerede er godt i gang med hjemmetrening.

SOVEROM Hjemmegym soverom Life Fitness

Selv om ikke det ikke gir deg en separat plass til å trene, kan en del av soverommet være alt du trenger for å opprettholde treningsøktene dine. Her er et par ting du bør huske på når du skal lage treningssone på soverom.

Fordeler
 • Enkel tilgang til treningsutstyret gjør det enklere å begynne å trene.
 • Velg tredemølle, ellipsemaskin/crosstrainer eller ergometersykkel med skjerm hvor du kan se Netflix og andre strømmetjenester. Premium kondisjonsutstyr som Life Fitness har ulike konsollvalg med treningsprogram som inspirerer og motiverer, Life Fitness On Demand. Velger du skjerm/konsoll uten teknologi kan TV på soverommet hjelpe deg med å distrahere deg fra at du blir sliten under trening. 
 • Et rom borte fra fellesområdene gir privatliv under treningsøkter og treningsutstyret er ute av syne når du har gjester. 

HJEMMETRENINGSUTSTYR 
Premium treningsutstyr fra Life Fitness & Hammer Strength varer lenger enn annet sammenlignbart treningsutstyr i samme kategori. Kundetilpassede løsninger og muligheter for fargevalg. Du har garantert tilgang på reservedeler fra Life Fitness. Selv en Mercedes bil trenger service og vedlikehold. Tenk lang levetid. Å velge kvalitetsprodukter er et bærekraftig valg, unngå bruk og kast.


Kondisjonsutstyr, de aller fleste ønsker seg en tredemølle for hjemmetrening. Deretter er det andre populære cardioapparater som spinningsykkel, romaskin, ellipsemaskin eller crosstrainer. 

 • Treningsutstyr og tilbehør som stabilitetsballer, medisin baller, kettlebell og hantler. Det gir ekstra treningsalternativer, krever ikke stor lagringsplass og kan enkelt lagres ute av syne i et skap eller under sengen.
 • Treningsmatte for styrke, stretching og yogaøvelser.
 • Har du plass, kan du vurdere et treningsstativ for flere treningsmuligheter og smart lagringsplass eller et multigym.
Tips fra proffene, til deg som skal lage hjemmegym
 • Mål opp gulvplassen og takhøyde - hva får du plass til? Planlegg og sett opp budsjett, har du større plass enn budsjett sett opp prioritering på investering av treningsutstyr og beregn leveringstid på treningsutstyr.
 • Hvem skal trene, kun deg eller hele familien – vi har alle ulike preferanser for gode treningsopplevelser. Hva får deg i gang, hvor legger du hovedinnsatsen og hvordan ønsker du å avslutte treningsøkten. Spør oss, vi har innsikt i produktvalg for treningsvariasjon.
 • Tredemølle kan skape vibrasjoner i gulv ved løping. Hvis gulv/underlag/støy i etasjer er et problem, bør du vurdere kardioutstyr som crosstrainer eller ellipsemaskin som ikke gir samme vibrasjoner som fra en som løper på tredemølle.
 • Unngå å henge klær på cardioutstyret, da unngår du å måtte rydde frem tredemøllen før trening.

GARASJEHjemmegym garasje treningsutstyr fra Life Fitness

Garasjen er et flott sted for styrketrening, funksjonell og kondisjonstrening. Det er er ideelt område for hjemmegym ettersom det gir deg mulighet til tøff og seriøs trening og du kan kaste litt rundt med vekter uten å tenke på at du lager merker i hjemmet ditt. En garasje kan være stor nok til å skape et imponerende og dedikert rom for hjemmetrening. Garasjen gir deg anledning til å lage et motiverende miljø med musikk, belysning og ulike designelementer.

Tips fra proffene - treningsutstyr til treningsrom

 • 1 eller 2 enheter cardio som tredemølle, romaskin, spinningsykkel eller ergometersykkel.
 • Smith-maskin eller rack for knebøy, benkpress, utfall, skulderpress. Har du raust budsjett, hva med egen løfteplattform som underlag.
 • Hantler/hantelrack for lagring
 • Justerbar treningbenk
 • Treningsmatte, TRX slynge, vektskiver og annet treningstilbehør

KJELLERHjemmegym kjeller Life Fitness

Treningsrom plassert i kjelleren passer for all slags type trening på grunn av robustheten.

 • Kjelleren som treningsområde gir mulighet for flere utstyrsalternativer og større treningsutstyr som solide tredemøller, rack/knebøystativ, smith-maskin, romaskiner osv.
 • Denne delen av huset er generelt kjøligere enn andre soner i huset, noe som passer for tøffe treningsøkter.
 • Gulv i kjeller har ofte betongfundament, noe som betyr at de kan håndtere en god del vekt. Vurder treningsgulv for lyd og støydemping.

Ekstra treningsgulv/gummigulv er ideelt for treningsrom i kjeller/garasje dersom du skal trene tøff styrketrening og basis styrketrening. Standard 50x50 gulvfliser, varierer i tykkelse og er enkle å installere. Treningsgulv fås også på rull. Kvalitet på treningsgulv og gummigulv gjenspeiles i pris og lukt. Mål bredde på dører og trapper for å være sikret at du får inn treningsutstyret.

PENTHOUSE / TOPPETASJE Hjemmegym penthouse toppetasje

Denne type bolig og størrelse er de færreste forunt Hvis dette er livsstilen, er design i fokus. Vi skreddersyr etter interiør og fargevalg i boligen. Velg dobbeltsøm for eksklusiv look & feel på treningsapparater og treningsbenker, akkurat som når du bestiller drømmebilen.

Toppmodell tredemølle gir underholdning og digitale treningsopplevelser med Life Fitness On Demand.

Life Fitness On Demand tredemølle med connectivity og teknologi

Vi hjelper deg med drømmen om hjemmegym med våre premium verdensbrands av treningsutstyr. 

Fitness Brands bistår med behovsanalyse, design og layout av kvalitetsprodukter innenfor treningsutstyr, treningsgulv skreddersydde helhetsløsninger. Vi har lengst fartstid i bransjen og sørger for å veilede trygt igjennom planlegging, levering og montering. 

Kontakt oss på telefon 69 34 36 20

post.no@fitnessbrands.com

Ja takk, kontakt meg - jeg vil vite mer om hjemmegym.

 

 

Ida Perez

Ida Perez

Markedsansvarlig / Marketing +47 976 69 838

Følg bloggen vår

Nyeste innlegg


Valg av konsoll på tredemøller og cardioutstyr

13 sep, 2021 - Ida Perez

Valg av konsoll på tredemøller og cardioutstyr

Ulike konsoller på cardioutstyr - hva er hva?  Kjøp av tredemølle og annet cardioutstyr starter med hva slags..

Hvordan velge vektskiver, gummi eller urethane?

25 mai, 2021 - Ida Perez

Hvordan velge vektskiver, gummi eller urethane?

Vektskiver, hva er best -  gummi eller urethane?  Når det gjelder år det gjelder vektskiver har du stort sett..

Roteknikk i romaskin

06 mai, 2021 - Ida Perez

Roteknikk i romaskin

Lær riktig roteknikk i romaskin Trening i romaskin  er lett å mestre, enten det er på treningssenter eller..